Foto's

Met dank aan Harry Huisman en Wouter van der Haar

Hardlopers ontmoeten wandelaars bij Regio’72

Twee mooie routes door het buitengebied van Vaassen. In tegengestelde richting dus de deelnemers zien elkaar onderweg. Het blijft een leuk concept, wat ook dit jaar weer veel complimenten opleverde.

Tijdens deze 4e editie van de RegioRun + Walk mochten de kids als eerste starten. De junioren van de korfbalclub werkten het hele weekend hard aan een Kids-survival run. Dit leverde een mooi spektakel op. Een kwartier lang mochten de jonge deelnemers zicht uitleven met een doolhof, een sprong over het water, een kruiptunnel, een tijgernet en andere stoere hindernissen. Met rode wangen en nog nahijgend namen ze na afloop hun certificaat in ontvangst.

Daarna was het de beurt aan de wandelaars. De 10 KM ging richting Kievietsveld, met name het laatste stuk langs het kanaal was pittig vanwege de wind. De 5 KM liep een rondje langs de Flesse. Even dreigde er een bui, maar uiteindelijk konden zij de route nagenoeg droog afleggen.

De hardlopers startten als laatste. Met de wind in de rug legden de 10 KM lopers het eerste stuk vlot af, vanaf het Emstergat kregen zij het wat zwaarder. Met steun van de tegemoet komende wandelaars sloegen zij zicht er echte vlot doorheen, Hans Peters kwam als eerste man over finish in een tijd van 00:40:36. Bij de vrouwen was Nynke Politiek opnieuw onverslaanbaar, zij klokte een tijd van 00:49:26

De 5 KM lopers liepen wat meer tegen de wind, aan de tijden was dit echter niet te merken. Alex Salomons finishte als snelste man in 00:19:49, en bij de vrouwen kwam de jonge Kirsten van Schoonhoven als eerste over de streep in een tijd van 00:24:45.

Al met al kijkt de organisatie terug op een geslaagd evenement, met voor iedere deelnemer zijn eigen succes en overwinning. Vrijwilligers en deelnemers bedankt en tot volgend jaar!